AAU logo

Sådan løser vi - delvist - udfordringen med manglen på højtkvalificeret arbejdskraft i Nordjylland!

25 unge udenlandske studerende fra International Business Centre ved Aalborg Universitet og 25 nordjyske erhvervsledere mødtes onsdag eftermiddag/aften til et Kick off, hvor de sparkede et 2 årigt mentor forløb i gang.

Planen er, at de 25 erhvervsledere skal hjælpe de unge udenlandske studerende ind på det nordjyske job marked over denne periode. Samtidig er de udenlandske studerende håndplukkede ud fra, at de bl.a. gerne vil blive i Danmark og starte deres karriere her – og gerne i Nordjylland.

I Nordjylland har vi et behov for højtkvalificeret arbejdskraft. Vi har den her på universitetet – vi skal bare finde ud af at lave den rette ”forretningsmodel”, så de unge studerende møder de rette mennesker i det nordjyske erhvervsliv, som kan hjælpe dem videre. Blandt andet derfor har vi lavet dette initiativ, der også for flere af de studerendes vedkommende har indbefattet dansk kursus samt for alle de studerende et obligatorisk karriereforløb, som de studerende er tilknyttet igennem hele deres studie på Universitet.

Det har faktisk ikke været svært at få fat i de nordjyske erhvervsledere til jobbet som mentor. Vi har et meget imødekommende erhvervsliv, der meget gerne vil hjælpe et ungt menneske videre. Når så samtidig denne hjælp kan være med til at løse et behov for arbejdskraft, er det jo en ren win win.

Dette år kører Mentor Board’et, som et pilot forsøg – næste år planlægger vi at rulle det ud i fuld scala på vores to cand merc retninger her på International Business Centre. Nu har vi et år til at lære og blive kloge i – og har heldigvis nogle rigtige gode mentorer med i projektet, som kan og vil være med til at gøre det til en succes.

Link til Mentor Boardet

News

International Business Centre · Fibigerstræde 4 · DK- 9220 Aalborg · Phone: +45 99 40 99 40 · ibc-info@business.aau.dk